Tuesday, March 15, 2011

Contest Seunik Namaku


**sila klik banner untuk join**

**saya follower ke-652 blog ini

** ini picture saya yang paling comey.hihi.
nama saya : aNiM
nama sebenar : ZURAIDAH HANIM BINTI MOHD SERAN

"kalau ada sumur di ladang,
boleh saya menumpang mandi,
kenapa nama saya panjang,
sebab mak bapak saya yang bagi.."

alkisah mengikut ceritanya dari mak saya....

suatu hari khamis 1 april 1982 bersamaan 7 jamadilakhir 1402 pukul 2.20pagi (sila baca dengan 1 nafas..fuhhh!) saya dilahirkan di rumah nenek saya di Muar, Johor.dan disambut oleh bidan terjun bapa saya encik mohd seran.ha,special tak?

"lompat si katak lompat,
lompat tepi perigi,
cepat cari nama cepat,
untuk anak yang comel ini (hihi).."

jadi mak saya bagi nama ZURAIDAH dan suruh la bapa saya pegi daftar nama cepat2.balik je rumah mak saya tengok sijil lahir nama sudah jadi begini..

ZURAIDAH HANIM

sebab?

bapa saya tambah.beliau cakap supaya dah besar nanti saya jadik glamour macam liza hanim.haha.ape la ek?macam tipu je.tapi betul la.tapi kan, orang cakap kalau nak bagi nama anak kena ikut niat dan maksud nama itu sendiri.kakaka.

soalan : glemer ke saya?haha.

jawapan : saya tengah cari glemer la ni.buat blog.tulis blog.tulis entri itu dan ini.dan join contest itu dan ini.haha.poyos!

**saya selalu jadi 'yang terakhir' dalam senarai nama pelajar masa sekolah dulu.jadi kalau nak cari apa2..nak tengok result ke..mata saya terussss ke nama yang akhir sekali.hehe.senang kan?

**saya selalu juga jadi 'mangsa' soalan cepu emas dalam kelas sebab cikgu 'suka' pilih nama yang last sekali.sebab tu saya glemer kat sekolah dulu.haha.

sekian.mangsa tag saya :

sila join sebelum atau pada 31 mac 2011
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 comments:

dyana said...

haha.thnx tag!nnti free,sy join..

Fieda said...

tu dia...kisah disebalik nama anim ye..nk join jgk la..anim ditag jgk...jom la usha kt blog kite...

aNiM said...

dyana : join tau.hihi

fieda : ok nnt saya usha blog sis ye :)tq

zie said...

salam..hai anim! thanks ek join & selamat berkenalan..gud luck tau!

aNiM said...

ur welcome:)
selamat berkenalan juge:)
okeh^_^